Een Travellerspoint blog

Rond dwalen in Puglia

sunny 29 °C

Ciao ragazzi,

Een mens zou voor minder gelukkig zijn…thuis komen van een dagje werken…en net achter je deur een concertje meepikken en intussen een verse pizza verorberen!!! Mama mia…
Stadsplan_Ostuni.jpg
Zalig…maar ben er zeker van dat jullie het gevoel ook kennen…even ontstressen en in gedachten verzonken zijn…

Vandaag zijn er opnieuw gasten aangekomen in Brindisi en dan hop verdelen over de busjes, ze welkom heten en vertrekken naar de verschillende hotels. Daarstraks reeds een paar van de gasten gezien…steeds nieuwe gezichten en verhalen die erachter verscholen gaan. Voorbereid komen op bestemming, boeken uitgelezen & sites afgeschuimd en dan…hebben ze iets vergeten…een beetje ongemakkelijk maar al snel vergeten als blijkt dat het simpel op te lossen is…even naar de receptie gaan om een adapter vragen omdat hun oplader voor de GSM die niet past op de stekker!!! Oei, we zijn toch nog europa!
Morgen opnieuw op pad om de andere gasten welkom te heten en hun verhaal achter deze reis te horen…voor mij één van de mooiste aspecten van de job. En als ze dan bij hun vertrek in de luchthaven met een kleurtje en goed gevoel terug naar huis gaan…
Soms is het natuurlijk tandenbijten en zwijgen…maar dit is snel vergeten als ik aan de leuke aspecten denk…

Heb voor in de wagen wat muziek op cd gebrand…soms, op de radio, vergeten muziek te draaien en dan is het gepalaver ten top…en zoveel Italiaans ken ik ook nog niet!
parking_Vi..nci__3_.jpg
Heb gelukkig een recenter model gekregen ;-)

Vandaag mn vrije dag…dacht even van uit te slapen…maar om 6uur deze morgen had ik er geen zin meer in en dan maar opgestaan! Natuurlijk nog geen beweging op straat! En ja daar gaan we opnieuw…de wagen in en rijden maar…reeds enkele weken wilde ik eens naar Polignano a Mare gaan maar telkens…nu was het zover…onderweg een Italiaans ontbijt, begin er verslaafd aan te geraken en dan net voorbij Monopoli de superstrada eraf…pracht van een stad.
DSCN0064.jpg
Een wirwar van straatjes en plots staat je voor een afgrond…15 à 20 meter dieper…de zee. Als je dan iets later, vanuit een ander punt buiten de oude stadmuren, de stad bekijkt…de foto’s spreken voor zich.

Eens terug in Ostuni en de thermometer die 31gr aanduid is de lokroep van strand en zee mee teveel! Na een beetje zoeken ben ik op een strandje uitgekomen en dan een beetje gaan zwemmen, voor het eerst in de Adriatische zee. 2uurtjes later en een kleurtje erbij waren mn batterijen opgeladen en vanaf morgen kan er dan opnieuw invliegen. Ja ja…bij al dat moois wou ik soms bijna vergeten waarom ik hier ben…
Porta_nova.jpg
De weg van de parking naar huis...door een oude stadspoort en dan nog een een paar steegjes door...

Veel groetjes uit het zuiden en tot de volgende.

Arrivederci,

Pieter.

Geplaatst door pietervhb 8:18 Gearchiveerd in Italië Tagged living_abroad

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

very nice!

beelden om van te watertanden en teksten die de sfeer en je gemoedsrust (in italie en ook in benidorm) mooi reflecteren.
Blijven genieten (en posten - alles helpt om te ontstressen hier waar alles druk-druk-druk is)!

thx!
Henk en Aïsha

door henkd

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint