Een Travellerspoint blog

1 augustus 2009

keuze

sunny 32 °C

Ciao tutti,

1 augustus 2009...een nieuwe maand en voor mij een belangrijke maand…en dit voor verschillende redenen. Vooreerst mag ik deze maand uit een lijst die Jetair me bezorgd heeft een winterbestemming uitkiezen. Het was eerst van, ai waarheen…maar ben dan op eliminatie overgeschakeld en de lijst werd steeds kleiner. Eerste criteria: geen alleenbestemming! Tweede criteria: geen verre bestemmingen zoals Cuba! Derde criteria: een bestemming ten noorden van de Middellandse Zee!
Zo bleven er nog 5 bestemmingen over…waarvan zogoed als alle bestemmingen zich in Spanje bevinden. Dus zeer waarschijnlijk dat ik opnieuw de winter zal doorbrengen in Spanje.

Zoals velen onder jullie al wisten…ik voel me hier op deze alleenbestemming in het zuiden van Italië niet op mn plaats. In het verleden inderdaad heel veel alleen opgetrokken en gewerkt…maar die tijd lijkt voorbij te zijn…sinds ik in begin 2004 had besloten om van werk en leven te veranderen, is er veel gebeurd. Stap voor stap, niet altijd duidelijk waarheen…maar dan eind 2007 stelde iemand voor om eens bij Jetair te solliciteren…en dan is het sneller gegaan dan verwacht…april 2008 zat ik reeds op het vliegtuig richting mn nieuw leven en werk. En nu zomer 2009 ben ik nog altijd zeer blij met de verandering die ik heb doorgemaakt.

Afgelopen week riep de manager van de lokale agent me in zijn bureau voor een gesprek. Hij weet al langer dat ik hier niet op mn plaats ben. Hij vroeg waarmee hij kon helpen…en na een half uurtje vroeg hij me als ik er niet even, 2 a 3 dagen, weg wilde voor een korte vakantie. Ik wilde wel, maar…aangezien ik hier alleen ben op bestemming was dit iets dat ik al lang opzijgezet had…na enkele telefoontjes was het geregeld…en van 11 tot 13 augustus ga ik even tussenuit.

Afgelopen week ook gehoord wanneer ik opnieuw vertrek uit Puglia naar België…namelijk 30 september…dit met de laatste terugvlucht van Jetair…zo weet ik wanneer alles afgesloten en afgewerkt moet zijn.
Gelukkig ondervinden de gasten zo goed als geen last van mn moeilijkheden. Velen denken zelf dat ik hier al jaar en dag woon, totdat ik hen vertel dat ik pas sinds 15 april in de regio ben en eind van het seizoen opnieuw vertrek.

De komende weken zal ik proberen om iets op het net te zetten. En wanneer ik opnieuw in België ben, dan zullen jullie me wel horen of zien…

Veel groetjes uit het zuiden en tot de volgende.

Arrivederci,

Pieter.

Geplaatst door pietervhb 3:21 Gearchiveerd in Italië Tagged living_abroad

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint