Een Travellerspoint blog

Feurteventura

Aankomst

semi-overcast 25 °C

Hola!

Al 14dagen in Feurteventura…en veel moois gezien. Dit zowel op Fuerteventura als op Lanzarote. 2 eilanden die van natuur toch op elkaar gelijken maar waar men toch anders is mee omgegaan…in Lanzarote zijn de zones tussen natuur en bewoonde wereld zeer duidelijk gescheiden en hier op Fuerteventura loopt het een beetje dooreen.
Op beide eilanden mooie stranden, maar ook ruwe kustlijnen waar meters hoge golven zich te pletter slaan…prachtig. Overal voel je de wind, nu staat er niet veel wind en toch zie je de surfers soms zwoegen om overeind te blijven.
Het binnenland is droog en ruw…hier en daar zie je wat groen staan…en dan kom je in de verscholen dorpen, tussen de bergen, terecht waar de natuur toch veel variatie bied. Grondwater die men van op 100meter diepte bovenhaalt met behulp van windmolens.

Na 6uren vliegen, dit door een tussenlanding in Grand Canaria, aangekomen in Fuerteventura. Bij aankomst stond mij collega me op te wachten om me dan op sleeptouw te nemen door de regio. Gelijk aan het werk…naar het zuiden voor enkele hotelbezoeken. S’avonds werd ik ook meegenomen naar het afscheidsetentje waar veel Nederlandse collega’s zaten, gemakkelijk…zo had ik iedereen ontmoet. Nadien nog even een glaasje en dan uitgeteld mijn bed in. De eerste week op hotel gelogeerd totdat ik in het huisje kon waar me collega in had gewoond. Huisje is een onderdeel van een verkaveling waar alles op elkaar gelijkt…gelukkig moet ik niet te lang zoeken, want het is het voorlaatste huisje in de laatste rij!
Garage, ingerichte keuken en woonkamer op het gelijkvloers en badkamer, slaapkamer met terras op het eerste. Het nadeel vind ik dat het 5kilometer van stad gelegen is en daarvoor steeds de auto nodig heb…maar voor die 10weken dat ik op bestemming ben zal ik niet verhuizen.

Sinds zaterdag sta ik er hier alleen voor op de bestemming…als ik vragen heb dan kan ik gerust enkele mensen opbellen die me kunnen helpen en raad geven. Altijd meegenomen.

Heb al een voorkeursformulier ontvangen van Jetair die ik voor 2-11-2009 mag indienen. Daarop mag 3 voorkeursbestemmingen op noteren waar ik tijdens de zomer 2010 wil gaan werken. Ben er nog niet aan uit…al begonnen met de bestemming te schrappen waar ik niet naartoe wil…van de 60mogelijkheden heb ik al 3/4 geschrapt maar nu komt het moeilijkste…heb nog enkele dagen…

Ondertussen ook even op het strand gelegen en gezwommen in zee…nadien met z’n drieën in het dorpje El Cotillo vanop een terrasje van de zonsondergang genoten.
Zonsondergang Lanzarote

Zonsondergang Lanzarote

Veel groetjes uit het verre zuiden,
Pieter.

Geplaatst door pietervhb 11:39 Gearchiveerd in Spanje Tagged living_abroad

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint