Een Travellerspoint blog

Eolische Eilanden

Sicilie

overcast 19 °C

De eilanden van de god van de wind AEOLUS,

gelegen in de Tyrreense zee net ten noorden van Sicilie,

Het was nog frisjes s'morgens, nuja fris 17gr en de net opkomende zon die ook al van de partij was en ons de rest van de dag gezelschap zou houden.
Na 1h15 met de bus en een korte stop op de snelweg ter hoogte van Messina, om de straat van Messina te bewonderen, mochten we eruit in Milazzo. Daar hadden we al een zicht op onze bestemming, de Eolische eilanden.

Eens iedereen op de boot zat, er waren ook andere toeristen mee voor de trip naar de eilanden, dan konden we uitvaren.
Na 1uurtje varen genietend van het uitzicht en het nutigen van een GRANITA en brioche kwamen we aan in Liparie. Het grootste van de 7 eilanden en natuurlijk het drukste ook. Er zijn 2 haventjes, één voor de toeristen en één die als verbindingshaven gebruikt word tussen de eilanden.
Eens aangekomen kregen we een korte rondleiding op de zuidkant van het eiland, was er anderhalfuur vrijetijd voorzien. Samen met Margreet, onze gids waar we steeds beroep op doen voor onze uitstappen, en ander gidsen konden we de lokroep van de terrasjes niet weerstaan. Na onze GRANITA was het tijd om opnieuw richting de boot te gaan die ons naar Vulcano moest brengen.

De kapitein en het weer waren en hun nopjes en we hebben een extratje gekregen. In plaats van direct naar Vulcano te varen, hebben we een ommetje gemaakt rond Lipari. Zo hebben een mooi zicht gekregen van Lipari en al de andere eilanden.

In Vulcano aangekomen was het hoogtijd om aan tafel te schuiven en te genieten van de heerlijke plaatselijke keuken, die zoals je kon vermoeden bijna uitsluitend uit vis bestaat.
Om onze eerste honger te stillen was er gepaneerde sandientjes met een beetje citroen. Nadien 2 soorten pasta's, ééntje met een lichte pistachsausje met witte vis en de andere was met tomatensausje met kreeftjes.
Als hoofdgerecht waren er mosselen op een bedtje van salade. Natuurlijk kon het dessert ook niet ontbreken, zelfgemaakte aardbeienijs.
Van al dit lekkers moesten we natuurlijk bekomen en dit kon natuurlijk niet anders dan met een siesta. Dit was op het dakterras van het restaurant waar we net rijkelijk gegeten hadden...gewoon zallig...
Na onze siesta en een expresso konden we opnieuw richting het haventje van Vulcano.
Op Vulcano kan je onderandere een modderbad nemen, geen gewoon modderbad, maar modderzwavelbad. Blijkt goed te zijn tegen reuma en andere kwaaltjes. Wat je er wel voor moet oevr hebben...is dat je gedurende enkele dagen een andere lichaamsgeur hebt...
Je kan ook een nog actieve vulkaan, met een hoogte van 390meter, gaan bezichtigen.

Na iets meer dan een uur hebben we dan opnieuw aangelegd in Milazzo, om daar de op de bus te stappen huiswaarts ( Taormina dus )

Samen met de Jeepsafarie op de noordflank van de Etna zijn dit 2 uitstappen die meer dan de moeite zijn...echte aanraders.

Over de Etna gesproken...zoals jullie ongetwijfeld gehoord hebben...of niet...maar op zaterdag 10 en zondag 11 mei is er een uitbarsting geweest in een zijkrater van de Etna...de eerste keer dat ik lava heb zien stromen...
En als de voorspellingen juist zijn...dan zal ik deze zomer dit spectakel nog eens kunnen zien...

Ik heb nu de meeste uitstappen gedaan die op het programma stonden...maar niet getreurd er is hier nog veel te doen...zoals paragliding...duiken...zich tussen de toeristen mengen...

Zal dus wel nog veel te vertellen hebben...

Veel groetjes
Pieter.

Geplaatst door pietervhb 6:31 Gearchiveerd in Italië Tagged events

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Piere is klanten werven een deel van je job? je doet in ieder geval goed je best om ons goesting te doen krijgen - en dat lukt goed :-) Misschien komen we wel eens af, je weet nooit...
Have fun en blijf schrijven hé. En als je een kaartje wil zenden: het nummer is 108!

Grtz
Henk & Aïsha

door henk d

jaja de man die op vakantie is,allé aan t werken.
zo te zien doe je da goe, en ik moet zeggen dat ik ook wel zin heb om nog eens naar sicilië te gaan met de uitleg van de man ter plaatse.
groetjes
wouter

door wouter v

Aha le touriste
Comme je remarque tu fais toujours des vacances!
Rien que du bleu autour de toi et le travail un
peu plus de motivation monsieur Vanhonsebrouck.
Je crois bien que cette phrase te manquais déjà.
Continue à nous envoyer de belles photos comme ca j'ai aussi quelque chose pour rêver ici.
Le Aetna ne te faisait pas peur?????

Un grand bonjour du Luxbg. et de Dieu.
Chantal

door chantal lu

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint